WordPress specialisten Woensdag

nijmegen wordpress

WordPress website

Het cms systeem WordPress is een krachtige, maar eenvoudig te gebruiken beheertool voor uw website. Deze website kunt u met behulp van WordPress gemakkelijk koppelen aan uw webshop, zodat bezoekers in contact blijven met u en de community van uw webshop. WordPress is een webbased applicatie: dat wil zeggen dat u geen extern programma nodig heeft om uw webshop aan te passen; dit kunt u gewoon in uw webbrowser doen.

Contact met Woensdag

wordpress

Website

Door de gebruiksvriendelijkheid van WordPress, is het makkelijk om uw website zelf aan te passen via het beheer. U kunt door middel van extensions en plug-ins uw website optimaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tools om producten eenvoudig op de homepage van uw site te presenteren of een extension waarmee u uw klanten de mogelijkheid geeft om te communiceren via social media.

Vragen: bel 024-30.100.30

https://woensdag.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/arrows_anticlockwise_dashed.svg

WordPress

Een eenvoudig en krachtig open source platform.

https://woensdag.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/arrows_anticlockwise_dashed.svg

Template

Moderne en flexibele templates welke naadloos aansluiten bij uw organisatie.

https://woensdag.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/arrows_anticlockwise_dashed.svg

Plug-ins

Flexibiliteit uitbreiden dankzij een groot scala aan extra plug-ins

https://woensdag.nl/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/arrows_anticlockwise_dashed.svg
Eenvoud

Gemakkelijk te onderhouden en eenvoudig in gebruik.

WordPress website

Vragen over een website met WordPress, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ga naar de contactpagina of gebruik het formulier.

Naam
E-mail
Bericht
 

Wat is WordPress

In de kern is WordPress de eenvoudigste en populairste manier om uw eigen website of blog te maken. WordPress beheert zelfs meer dan 29% van alle websites op internet. Ja – meer dan één op de vier websites die u bezoekt, wordt waarschijnlijk mogelijk gemaakt door WordPress.

Op een iets meer technisch niveau, WordPress is een open-source content managementsysteem gelicentieerd onder GPLv2, wat betekent dat iedereen de WordPress-software gratis kan gebruiken of wijzigen. Een contentbeheersysteem is in feite een hulpmiddel waarmee u eenvoudig belangrijke aspecten van uw website kunt beheren – zoals inhoud – zonder dat u iets hoeft te weten over programmeren.

Het eindresultaat is dat WordPress het bouwen van een website toegankelijk maakt voor iedereen – zelfs mensen die geen ontwikkelaar zijn.

Welke soorten websites kan WordPress maken?

Vele jaren geleden was WordPress vooral een hulpmiddel om een ​​blog te maken in plaats van meer traditionele websites. Dat is echter al een hele tijd niet het geval. Tegenwoordig kunt u, dankzij de wijzigingen in de kerncode, evenals WordPress ‘enorme ecosysteem van plug-ins en thema’s, elk type website met WordPress maken.

WordPress bijvoorbeeld, voorziet niet alleen in een groot aantal bedrijfssites en blogs, het is ook de meest populaire manier om ook een eCommerce-winkel te maken! Met WordPress kunt u:

Zakelijke websites
e-commerce winkels
blogs
portefeuilles
CV
Forums
Sociale netwerken
Lidmaatschap sites
… vrijwel alles wat je maar kunt bedenken.

Wat is het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com?

We hebben het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com veel gedetailleerder besproken, maar hier is de korte versie:

WordPress.org, ook wel zelfgehoste WordPress genoemd, is de gratis open-source WordPress-software die u op uw eigen webhost kunt installeren om een ​​website te maken die voor 100% van u is.
WordPress.com is een betaalde service met winstoogmerk die wordt aangedreven door de WordPress.org-software. Het is eenvoudig te gebruiken, maar u verliest veel van de flexibiliteit van de door uzelf gehoste WordPress.
Meestal, wanneer mensen zeggen “WordPress”, bedoelen ze de zelf-gehoste WordPress die beschikbaar is op WordPress.org. Als u echt uw eigen website wilt, is self-hosted WordPress.org bijna altijd de beste optie.

Het enige wat u hoeft te doen om aan de slag te gaan met zelf gehoste WordPress is webhosting en een domeinnaam kopen.

Wie heeft WordPress gemaakt en hoe lang is het alweer rond?
WordPress is gemaakt als een op zichzelf staand project helemaal terug in 2003, oorspronkelijk als een uitloper van een vorig project genaamd b2 / cafelog.

WordPress is open-source software, dus tegenwoordig is het gemaakt door een enorme gemeenschap van medewerkers. Maar als we de oorsprong van WordPress terug zouden vinden tot de oorsprong, was de oorspronkelijke creatie een samenwerking tussen Matt Mullenweg en Mike Little.

Sindsdien is Matt Mullenweg grotendeels het gezicht van WordPress geworden. En hij is ook de oprichter van Automattic, het bedrijf achter de WordPress.com-service met winstoogmerk.

De geschiedenis van WordPress tussen zijn oprichting als een blogplatform in 2003 en vandaag is lang …

Maar het is voldoende om te zeggen dat WordPress naar voren is geschoven en dankzij de bijdragers en de enorme gemeenschap is uitgegroeid tot de populairste oplossing voor het maken van elk type website.

En jij dan? Waarom zou u WordPress gebruiken?

Welnu, het maakt niet uit wat voor soort website u wilt maken, er zijn genoeg redenen om WordPress te gebruiken. Hier zijn enkele van de grootste:

WordPress is gratis en open source
Een van de grootste voordelen van WordPress is dat het gratis, open-source software is. Hoewel je een beetje moet betalen voor hosting, hoef je nooit alleen te betalen om de WordPress-software te gebruiken, wat niet het geval is met alternatieven zoals Squarespace.

Daarnaast kunt u ook veel open-source plug-ins en thema’s vinden om de weergave en werking van uw website te veranderen. Over dat gesproken….

WordPress is uitbreidbaar
Zelfs als u geen ontwikkelaar bent, kunt u eenvoudig uw website aanpassen dankzij het enorme ecosysteem van thema’s en plug-ins van WordPress:

Thema’s – deze veranderen voornamelijk hoe uw website eruitziet.
Plug-ins – deze veranderen voornamelijk hoe uw website functioneert. Plug-ins kunnen iets kleins zijn, zoals een contactformulier of enorm, zoals het maken van een eCommerce-winkel.
Momenteel zijn er meer dan 50.000 gratis WordPress-plug-ins en 5.000 gratis WordPress-thema’s, evenals talloze premiumopties. Dat wil zeggen – je hebt veel keuzes!

WORDPRESS.. Je moet het gewoon gebruiken